måndag 29 september 2008

Julstämning!

Idag bjuder vi på en sneak peak av julen här på Fridas gård! Julstämningen skakades fram och både vår egen och grannarnas trädgårdar fick ställa upp med vad som finns för tillfället. Julboken från Jeanne dÀrc var till god hjälp så klart!

Skrillorna är mina egna men ni som är sugna på ett par egna, lugn, alternativ kommer att finns om ett litet tag!

Må så gott!
kram Therese

torsdag 25 september 2008

Mer julkulor...

Jag har faktiskt julkulor på fler ställen än bara i lyktorna när det inte är jul! Jag har t o m ingen skam i kroppen vad gäller att hålla isär våra högtider. På fatet nedan finns både påsken och julen representerade. Kunde inte slita mig från påskäggen heller!
Det där med att samla lite av varje av vad man tycker om blir oftast ganska bra. Har några andra små "samlingsprojekt" på gång. Bl a det andra månbordet håller på att stajlas, det går sakta framåt...
Nu skall vi ut i det fina vädret!
Må så gott!
kram Therese

torsdag 18 september 2008

Julkuletips...

Jag veeet, det är ännu några månader till jul men inte hos oss! Vi håller som bäst på att packa upp allt härligt julpynt och inte blev julandet sämre av att "Jul" kom! Ett verkligt "must have" för oss Shabby Chic-are!!

Jag är väldigt svag för julkulor i fattigmanssilver och speciellt då de i den mindre storleken. Jag förmår mig liksom inte packa ner dem i början på januari när julen åker ut här hemma. Jag har haft dem i en stor glasburk fram tills nu. Nu ligger de i ALLA våra lyktor, det var inte min ursprungliga tanke men med en mycket hjälpsam liten herre i 6-års åldern, så kör vi helt enkelt tills de är slut!!

Nedan en liten blank, avlång lykta som fått några kulor på botten, lite mer spännande tycker jag, än utan.

I vår rostfärgade lykta blev det lite mer kontrast med fattigmanssilvret, även mer blänk!!

Så, Susanne, försöker speeda upp frekvensen på inlägg nu...;)!!

Salen är upp och ner igen, ni skall snart få se vad som händer där!

Ha en skön kväll!
kram Therese

tisdag 16 september 2008

Sommarens målningsprojekt färdigt!


Våra två halvmånebord blev målade i somras. De är ett par och tillsammans med iläggskivan var de matsalsbord när jag var liten. När jag berättade för mamma att de var nästa i tur på min målningslista, såg jag riktigt i hennes blick att det inte var så uppskattat...! Men, när hon väl såg dem var hon väldigt positiv!! Jag blev också supernöjd, Filippa har slutat kommentera allt vitt och Victor har såklart hjälp till med målning så han är också nöjd.

Under bordet har jag ställt lite korgar och backar, de är nämligen jättebra på att dölja förlängningssladdsskravar! Sedan bilden togs har det tillkommit en lykta på golvet också.

Ljus i olika längder är förpackade med papper, snöre och amuletter i en fil de fer-korg. Såg jag inte fel på lagret idag, är bokstäverna från Jeanne d'Arc Living snart tillgängliga på webben igen, ni ser X:et i bakgrunden.
.
Ha en skön kväll!
kram Therese

torsdag 11 september 2008

Glimt från salen...

Vi har ett alldeles underbart rum i slutet på huset, in mot trädgården - salen. Salen började inredas först i början på sommaren då isoleringen av golvet var färdigt, lite halvavancerat jobb för snickarna då det skedde underifrån i kryputrymmet...!

Det var inte särskilt mysigt att sitta där inne förr, efter 10 minuter var man alldeles utkyld från fötterna upp till knäna, så fram till i somras har det bara varit "ett bra att ha rum". Allt överflödigt åkte in där. Men inte nu längre!!

Än så länge får ni bara glimtar då rummet ännu inte är färdigt. Väntar in en del höstleveranser där jag redan sett ut lite kuddar och annat som skall in här...

Här står bl a en liten byrå à la 60-talsmodell. Anders var inte särskilt impad när jag kom hem med den från Sopstationen en dag förra sommaren. Den var alldeles illgrön... ja, ni förstår nog själva. Men, som alltid, lite sandpapper och vit färg gör ju underverk på det mesta och så även på denna. Några diamantknoppar förhöjer looken på den ännu mer!!

Nästa del i Salen-sagen: halvmåneborden.

Nu väntar lite tacos med familjen!
So long!
kram Therese



måndag 1 september 2008

3 fantastiska dagar på Sofiero!

Wow, vilken upplevelse vi har haft denna helg på Sofiero, strax utanför Helsingborg! Vädrets makter var verkligen på vår sida; de regntunga skyarna på torsdagen förbyttes till det mest underbara sensommarväder på fredagen med sol, vindstilla och runt 20° varmt och det höll faktiskt i sig tills igår - helt perfekta väderförutsättningar!! Sen att det varit halv storm utanför knutarna idag, det känns liksom helt ok plötsligt!Vår monter var faktiskt väldigt välbesökt och det har varit så roligt att så många kom förbi och hälsade på hos just oss! En del av er webkunder fick plötsligt ett ansikte och många "kändisar" från butiken här hemma kom också förbi för att säga hej - verkligen jättekul!

Sent i går eftermiddag kom Anders och barnen upp, behövde lite hjälp med att packa ihop och köra hem allt. Vi tog oss en tur runt om i parken, som helt klart är värd ett besök om ni har vägarna förbi, och Majas barnhörna var absolut en favorit men även promenaden genom den lilla ravinen med de enorma rodhodendronbuskarna var ett favoritinslag, speciellt Victor tyckte det var spännande. Kändes lite kul att göra denna tur med barnen, samma tur som min farmor tog mig och min bror på när vi var små.
Själv fick jag gjort en del fynd men jag hoppade faktiskt över den gamla franska kyrkoljusstaken, ca 50 cm hög och riktigt gammal, för 11 500 kr som jag hittade på ett ställe. Kopiorna från House Doctor, till en bråkdel av priset, känns faktiskt helt ok!! ...och tänk så mycket mer man kan handla för mellanskillnaden!!
Lite lökar fick också följa med hem, de skall snart sättas i lite krukor och sen skall de få stå runt växthuset. Får nog börja med en ny rabatt, kunde inte låta bli att stoppa in lite av Pias växter i bilen också...
Dagens bästa fynd var dock två rosenbågar som en av våra "grannar" inte riktigt hade lust att släpa med hem igen. Han såg att det kunde få plats överst på vårt släp så för en väldigt billig penning fick de följa med hem. En vet jag var den skall stå men nr 2, ja det får jag nog fundera lite på. Känns det där med impulsköp igen???!!

Nu skall jag i säng, lagom sliten efter en otroligt rolig helg!
Kram Therese