lördag 19 september 2009

Välkommen ENERGI!!

I våras fick jag så konstigt ont i knäna när jag skulle göra ett försök att bättra på inför "Beach 09". Mamma tjatade att jag skulle åka till Doktor Siv och ta blodprover men jag tänkte inte så mycket mer på det. Men vid midsommar var jag där och tog 5-6 rör med blod för diverse prover. Lite "by the way" sa Siv: Vi testar för Borrelia också, du bor på landet. Jag protesterade, har ju aldrig blivit biten av en fästing. Tydligen hade jag det - alla proverna på jikt, reumatism visade negativt men Borrelian var positiv, dock "bara" 32%. Jag hade då fått en rätt ovanlig symptom på Borrelian - verk i lederna vilket jag första gången kan minnas mig ha känt av i januari 05 (då satsade jag på "Beach 05" lite tidigare den säsongen).
Dessutom visade det sig att jag hade väldigt lågt B-vitaminvärde. Trött hade jag ju känt mig men trött av B-brist + trött av Borrelia = TRÖTT!! Har i princip bara fixat jobba och ta hand om barnen, sen har jag deckat i soffan/sängen ungefär 10 minuter efter dem och det har ju i och för sig inte varit så konstigt när de var mindre men nu är de 7 och 10 år gamla. Kände mig också lite irriterade över detta faktum. De sover ju ganska gott om nätterna nu för tiden...
Jag fick således en dunderpenicillinkur på 20 dagar + B-vitamintabletter = ENERGI!!

Så, idag har jag och Filippa socialiserat med Ninna och Mickis i Malmö och haft en riktigt mysig dag tillsammans. Sen körde jag Filippa till Lund där hon skall sova i natt hos Mickis, innan jag körde hem. Bilen är full med Ljung och stora X-bollar som skall planteras i morgon (och detta är 2:a omgången), vi har aldrig haft så mycket fina blommor i krukorna här runt omkring!!

Det känns otroligt skönt att känna att jag numera har energi över att orka träffa vänner utan att känna panik för att jag går på de sista krafterna. Jag måste dock hushålla, även om proverna numera visar negativt kan Borrelian blossa upp vid för stor stress eller dylikt igen...

Så, fästingbett är inget att leka med, var rädda om er och förringa dem inte! Värken har jag fortfarande kvar, det kan ta 2-3 år att bli av med den om jag inte har sån otur att den har blivit kronisk. Just nu funderar jag på hur jag skall reda ut "Beach 10" men det kan åtminstone vänta till andra sidan nyår innan det blir en issue.

Hoppas ni får en mysig söndag!
kram Therese


9 kommentarer:

Helena sa...

Men usch då, stackars dig! Skönt att du har krafter till att träffa vänner och ta hand om dig själv igen! Hoppas din helg är mysig! Kram helena

Isabella sa...

Låter lite otäckt det där, med tanke på att du bara hade 32% av sjukdomen. Hur blir det inte om man har mer!
Starkt ändå att du har orkat med så mycket jobb med butiken och barnen, de tar ju hur mycket som helst på krafterna.
Önskar dig massor med energi och massor av god hälsa.
Sköt om dig,

Isabella

Le Petit Paradis sa...

Men så otäckt! Hoppas du kryar på dig snart och får mer energi. Den reaktionen på Borelia tror jag inte att jag hört talas om tidigare.

Hoppas du inte drog på dig en förkylning till på köpet under vigseln förra helgen! Det är ganska populärt att gifta sig vid Havängsdösen har jag förstått, vi är ju ofta där på helgerna. Hur vackert som helst är det (så jag förstår dem som väljer det) men också väldigt känsligt för väder och vind.

Dessutom vill jag bara säga att jag, som vanligt, är urnöjd med varorna jag i veckan fick från Fridas gård. Nästa helg får de resa med ner till vårt skånska "paradis".

Jag hoppas vi kan titta förbi Haglösa och handla "in real life" snart igen, har inte haft vägarna förbi sedan förra sommaren, vilket är trist för det är trots allt alltid roligare att kunna handla i den "riktiga" butiken även om jag älskar webbshoppen! Vad skulle jag göra utan den ;-).


Kram Nilla

Hemma på Landet sa...

Nä, de där små äckliga sorterna ska man passa sig för.
Kramis gumman

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Fästingbett kan verkligen ge mer skador än vad man tror. I år har det tydligen varit mer än vanligt. Tonårskillen berättade att hans kompis föll av cykeln o föll på gräset, när han reste på sig hade han redan fått fästingar på benet.Läskigt!!

Hoppas att du kommer att reda ut o att det inte blir för alltid! Det positiva är att du fick veta om B-vitaminbrist o att det är svaret till din trötthet som du nu har fått hjälp med! B-vitaminet har en stor effekt och är superviktigt för kroppen.

Håller tummarna att du ska må bra nu hela vägen! Många kramar Elin.

Lilly sa...

Äh,du är bara klen! ;)
Nu bara för att du sa i telefon att jag inte fick lov att sitta och softa så blir jag ju nöd och tvungen att köra en sväng till tippen och fixa lite här hemma... dumma du... !

Kram
Lilly

Emmas väggord sa...

Fy så otäckt det lät det där. Tänk, du kan ju ha haft det jättelänge!

Vad mysigt med planteringar - det förstärker höstmyset! Jag har faktiskt väntat lite, tycker sommaren har varit lång i Skåne, men nu verkar pelagonerna längta efter vintervila på riktigt ser jag.

Sköt om dig!
Hils, Emma.

Eva sa...

Hu hemska tanke att få Borelia. Tycker synd om dig.

Kram Eva

Shabbycharm sa...

det höres inte bra ut, hoppast du bli bra snart,lider også av ekstrem trötthet, har haft det i ett år cirka och vardagen er inte lett å komma igjenom,men inga borelia på meg, läkarna vet inte va det kommer av, så tiden får vise. har handlat mycke av deg förut och på min blogg vil det komma bilder på greiarna jag kjöpt av deg.vil med det samma tacka för den goda servicen du alltid ga meg då jag bestilte av deg'

krya på deg gumman.
kram isabella