måndag 22 februari 2010

Stueplan?? - Stureplan?? - Nä, Nyhavn!!

Jag har varit i Danmark denna helgen också... men i annat sällskap. Min svägerska och hennes svägerska var ressällskapet denna gången.

Vi bodde väldigt bra på Phoenix hotel, på Stueplan (i gatuplan), svägerskan läste det lite snabbt på en skylt senare på lördagskvällen, efter ett par glas vin, då blev det "Stureplan"..;)! Nä, vi skulle ju ner i Nyhavn och äta!!

Vi kollade hela raden av restauranger och till slut hittade vi en liten restaurang en halv trappa ner. Ner för trappan i rask takt, och plötsligt hör jag ett vrål och min svägerska for upp för trappan i en fart - det satt en råtta längst ner i trappan!! Jag vet inte vem som blev räddast men hela situationen blev väldigt komisk med en steppande Lotta!!

Vi fick ett bryt och skrattade så tårarna rann, gästerna på restaurangen stirrade ut och fattade förstås ingenting.

Efter en stund samlade vi oss och gjorde ett nytt försök och skulle gå in - då blev vi stoppade av servitören, "Lukket". Vi var dock rörande överens om att vi gjort dem en tjänst, gissa vad som hänt om det varit några av gästerna som öppnade dörren inifrån, vart hade råttan då tagit vägen??!!

Hur som helst, vi gick bara vidare till nästa restaurang och åt en väldigt god middag som vi avslutade på en pub lite längre ner.

Söndagen tillbringade vi på jätteloppisen på Bella Centret men i mitt tycke var den dock ingen större hit.

Men vilken trevlig helg vi hade tillsammans, tack kära svägerskor för sällskapet!!

Kram Therese

4 kommentarer:

Lindhagens Anna sa...

Haha! Låter som ni har haft en riktigt rolig helg! Bra att höra att loppisen inte var någon höjdare då behöver jag inte gräma mig över att jag aldrig kom dit =). Snacka om råttchock, hoppas hon kunde sova på natten sen. Hoppas på en bra sportlovsvecka för din del.

Hälsar//Anna

Viola sa...

En händelserik helg verkar ni ha haft..:0) här är det full rulle..öppnar ju gårdsbutiken om en månad, vet inte om du sett blogginbjudan..nog skulle jag gärna vilja se dig här då om det går..hoppas du haft en bra dag, kramen

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej kära Therese!!!
Tack snälla för din underbara hälsning, den behövde jag vettu!
Du kan tro jag hunnit med mycket här hemma denna veckan då jag inte suttit framför datorn varje dag.., så sablans skönt!

Jisses vilken härlig helg du har haft, den där historien om råttan kunde gått till historien:)))))
Tänk om råttan hade tagit sig in i restaurangen, tänk dig paniken!
Ja ja, det har säkert du och svägerskorna tänkt om och om igen!

Nu skall jag bara softa tillsammans med mina trädgårdsböcker och mina påbörjade skisser över vår köksträdgård.
Första året med odlingsbäddar och förhoppningsvis skall mina planer ge oss massvis med skörd:)

Ha en fortsatt skön vecka Therese och ta väl hand om dig.
Kram
Marianne

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Vet du Therese... För några år sedan så skulle föräldrarna och min bror äta på en resturang här uppe i norr. Det var ganska tidigt så inga lunchgäster hade hunnit komma. Dörren stod dock öppen på vid gavel så pappa och brodern gick in. Innan mamma han fram så kom de utrusandes!!! Haha de hade sett en super stooor råtta ätandes på buffébordet!!!

Kram Anita