fredag 10 oktober 2008

Installation av kamin, glamourfaktor -10...

Idag hade jag tänkt visa bilder från projektet i salen som ofrivilligt dragit ut på tiden - men vilket projekt håller egentligen tidsplanen?? Inte vårt "byta-alla-fönsterna"-projektet, inte heller "putsa-om-hela-huset"-projektet. Således inte heller "sätta-in-ny-kamin-i-salen".
Alla bitarna levererades hit på ett par pallar och det såg bra ut och sen kom ett par grabbar som skulle installera det hela.

Vid min kontroll nr 1 var allt frid och fröjd, kaminen kom in på plats, hål sågades i innertaket men vid kontroll 2 var det inte samma glädje: röret upp till innertaket var för kort - 20 cm. Det var dock lugnt, nytt skulle beställas (ibland är jag rätt glad vi köper in tjänsterna och att jag inte alltid är reisleiter). "Vi kommer i nästa vecka" och så åkte de. Ny tid bokades, nytt rör hade anlänt. Fel igen, samma 20 cm fattades ännu en gång.Som tur är är vi inte trångbodda, vi har redan en kamin som vi njuter av - MEN, vi har lyxen att ha ett extra rum på 50 kvm som är fullständigt upp och ner i väntan på 20 cm rör.

Njut av kvällen!
kram Therese

4 kommentarer:

Jema Rose sa...

Trist när det strular med hantverkare..! Ska bli kul att se kaminen sen!

Hemma hos mig glömde de att mäta höjden upp till skåpet ovanför kylskåpet, så när kylskåpet kom fick det inte plats, så de fick såga bort nedersta hyllan, så nu har jag med andra ord fått sämre med förvaringsutrymme...


KRAM & trevlig helg!

/Jenny

<3

BARAGRY sa...

Oj, vi har precis köpt hus där det står en exact likadan braskamin!

Tråkigt att det strular för er. Det är nog tyvärr som du säger, att det verkar vara lite normen...

Hoppas ni snart kan njuta av värmen ;-)

Kram Gry

me and alice sa...

Håll ut! Tänk vad mysigt det blir sedan när den fungerar!!
Ni har det så fint!!
Kram Susanne

Hem och Lycka sa...

Missade du mitt mail ang hyllningen i mitt förra inlägg i bloggen? kram