söndag 13 juli 2008

Söndag morgon i växthuset!

God morgon kära bloggare!
Idag har jag och min dator börjat dagen här ute i växthuset, sitter i en djungel av 2 m höga tomat- och gurkplantor och några något lägre paprikaplantor som kommer att ge väldigt mycket frukt. Det här är mitt första år med växthus och jag trodde aldrig jag skulle få till sådana här enorma växter. Gurkorna har barnen redan skördat i massor och nu börjar tomaterna också bli röda.

Resten av familjen sover fortfarande så det är helt underbart lugnt och skönt här ute. Bara Stich (vår formidabla vakthund) och en och annan katt smyger omkring här.

Söndagen är min "vilodag", inget jobb är det tänkt. Idag skall jag istället njuta av att fixa till inne i salen, golvet blev isolerat tidigare i våras så det är numera helt beboligt. I veckan har jag målat ett par halvmånebord och på ett av dem kommer detta fantastiska X att få stå på...

I morgon kommer Ulrika tillbaka efter några veckors semester, de flög hem från Frankrike igår kväll, och ja, du har missat massor av fint de här veckorna du har varit borta! Annette och Anki går på en veckas semester vardera och med tanke på alla leveranserna som kommer i veckan hoppas jag ni vilar upp er ordenligt!!

Hoppas ni alla får en riktigt skön söndag!
kram Therese

5 kommentarer:

Jenny Monday sa...

JA, min födelsedag blev verkligen lyckad !!!

Jag hade ju tur på hemvägen att hitta en utförsäljning i Svedala med Miljögårdens produkter, så det blev MYCKET shoppat den dagen..!

Vi besökte även Svaneholms slott,de har så fina samlingar av allehanda ting där!

Vilket vackert X du visar !

: )

Ha det gott, kram Jenny

<3

Gry sa...

Å, jag beundrar ditt engagemang i ditt arbete. Måste vara lite svårt också att inte kunna vara ledigt så mycket. Men det är klart, det är säkert kul att få jobba med sin passion!

Hoppas du får fina semesterveckor och att maken hittar på någonting vilosamt OCH kul ;-))

Må så gott! Vi hörs när du är på banan igen ;-)

Kramis Gry

Anonym sa...

Jajamensam - i morgon är jag på plats! Inser att jag missat massor såklart, suck! Men full av lite nya franska intryck och i väntan på allt nytt godis som är på ingång till Fridas Gård så ser jag fram emot en ny vecka. A bientôt! Kram från Ulrika

A home far away sa...

Det låter som en ljuvlig start p dagen en stund i lugn o ro i växthuset. Jag försöker komma underfund med vad som ger mig lugn, även om jag borde vara lugn som en filbunke...:-)

Ha en fin dag

Kram Gunilla

Anonym sa...

hej! det låter jätte mysigt och gott med växthus:-)
jag har beställt lite från fridasgård. och undrar om jag får lägga ut din sida i min blogg som ett litet tips???
mvh ckristine